Βιογραφικό

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Θεσσαλονίκη.

Είμαι αριστούχος πανεπιστημιακού τίτλου εφαρμοσμένης ψυχολογίας από το πανεπιστήμιο του Derby της Αγγλίας καθώς και μεταπτυχιακού τίτλου της φιλοσοφίας της επιστήμης από τα πανεπιστήμια Kings College, London School of Economics (LSE) και University College London (UCL) υπό τη σκέπη του πανεπιστημίου του Λονδίνου. Οι σπουδές μου στην φιλοσοφία αφορούσαν την φιλοσοφία της επιστήμης, την λογική και την φιλοσοφία των ψυχολογικών και γνωστικών επιστημών.

Για την απαραίτητη μετεκπαίδευσή μου στην ψυχοθεραπεία επέλεξα την γνωστική-συμπεριφορική προσέγγιση και εκπαιδεύτηκα στο 3ετές πρόγραμμα της ελληνικής εταιρείας έρευνας της συμπεριφοράς (ΕΕΕΣ-Παράρτημα Μακεδονίας) το οποίο είναι πιστοποιημένο από την ευρωπαϊκή ένωση γνωστικών-συμπεριφορικών θεραπειών (EABCT).

Προσπαθώ πάντα να εμπλουτίζω τις γνώσεις μου και να συνεχίζω την εκπαίδευσή μου με συμμετοχή σε συνέδρια και σεμινάρια.

Πέρα από την ΕΕΕΣ είμαι μέλος του British Psychological Society.

Στο παρελθόν έχω συνεργαστεί με την ΜΚΟ κοινωνικής υποστήριξης «Άρσις», τους «Γιατρούς του Κόσμου» και το κέντρο απεξάρτησης εθισμών «Πνοή στην Ζωή» στον τομέα της ψυχολογικής υποστήριξης.

Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι ιδιωτικά αναλαμβάνοντας περιστατικά ενηλίκων, εφήβων και ζευγαριών που αφορούν σε ένα ευρύ φάσμα ψυχολογικών δυσκολιών και διαταραχών με έμφαση τις κρίσεις πανικού, το άγχος, τις φοβίες και την κατάθλιψη. Πέρα από το ιδιωτικό μου γραφείο, συνεργάζομαι και ως καθηγητής ψυχολογίας, φιλοσοφίας και διοίκησης επιχειρήσεων σε ιδιωτικά κολέγια της Θεσσαλονίκης.

Στην κλινική μου πρακτική βασίζομαι κυρίως στο γνωστικοσυμπεριφορικό μοντέλο χρησιμοποιώντας επιπροσθέτως και όποια από τα εργαλεία των άλλων προσεγγίσεων έχουν αποδειχθεί με πειραματικά δεδομένα πως είναι αποτελεσματικά. Έχω επιλέξει την συγκεκριμένη προσέγγιση διότι συνδυάζει τα αυστηρά επιστημονικά δεδομένα της επιστήμης της ψυχολογίας με τη ζεστασιά και τη διάθεση ειλικρινούς υποστήριξης που απαιτείται σε οποιαδήποτε θεραπευτική σχέση κάτι που θεωρώ πως προσιδιάζει στο προσωπικό μου ύφος.